СОЛЬ И САХАР - ПРИВЫЧКА, КОТОРАЯ НАС УБИВАЕТ?
ИНГА
сахар в чистом виде не ем,соленое не очень люблю.А вообще все хорошо в меру!!!
Оксана
Другим на черзі коштує мед. Прекрасний помічник від багатьох хвороб, неймовірно корисний продукт.
Інша група замінників - підсолоджувачі або харчові добавки. Вони в десятки і сотні разів солодші цукру, але практично не володіють енергетичною цінністю. У розвинених країнах світу і в Росії поширені чотири синтетичних подсластітеля: сахарин, аспартам, ацесульфам і цикламат натрію. Відношення до них до цих пір неоднозначне. Для того, щоб не завдати шкоди здоров'ю, потрібно строго дотримуватись добової безпечної дози, яка зазвичай вказана на упаковці. Крім того, бувають у продажі і природні підсолоджувачі, наприклад екстракт трави стевії.
Оксана
Чим можна замінити цукор?
Учені підрахували: щоб людина відвикала від цукру, необхідно протриматися без нього три тижні. Рівно такий термін потрібний на те, щоб людина стала спокійно реагувати на солодке, стала себе комфортніше почувати, а вага поступово пішла на спад. Комусь здасться просто нестерпним пити з ранку каву або чай без цього продукту. Організм нахабно вимагатиме компенсації. Отже доведеться його чимось задобрити. Це можуть бути природні солодощі, наприклад сухофрукти. Не дивлячись на те що це високо вуглеводні продукти, вони можуть скласти гідну конкуренцію цукру.
Оксана
Чим шкідливий цукор
І сьогодні Всесвітня організація охорони здоров'я нормою споживання цукру - нешкідливою для здоров'я - вважає 38 кг в рік на людину. Російські дієтологи рекомендують 30-35 кг
Всім відомо давно, що надмірне вживання цукру приводить до збільшення ваги, сприяє розвитку ожиріння, діабету і серцевих захворювань, а також викликає порушення роботи імунної системи, карієс і хвороби ясен.
Елизавета
Я люблю сладкое, так что я сладкоежка. Соль в меру :-) :-)
Оксана
Цукор і сіль - не їжа, а звичка. Причому шкідлива. Без цих двох продуктів більшість з нас не може обійтися. Але ж маленькі діти практично не потребують підсоленої і підсолодженої їжі!
Оксана
В семье моего мужа готовят такую соленую и жирную пищу, что умереть можно! Говорю,чтобы есть такую пищу, нужно иметь железное здоровье! Я возмущаюсь,а они смеются. Обидно,я такого есть не могу.И с мужем воюю,потому что он даже не попробовав еду в тарелке,хватается за солонку. :-S
Людмила
Сахар и соль должны быть, но в меру. (F)
Ольга
От всего могу отказаться,но чай должен быть обязательно сладким.
Irina
Соль-белая смерть?Она ЯКОБЫ вызывает отложения в почках и суставах.На самом деле поваренная соль-это хлорид натрия,который является основным металлом в организме и обеспечивает необходимый уровень"солености"крови и клеток тканей.Натрий легко вымывается водой,поэтому добавлять соль в пищу решительно необходимо.А вот полное отсутствие соли в рационе приводит к судорогам,аритмии и смерти.В почках же откладываются соли кальция и фосфора...
Лариса
При недостатке поваренной соли страдает память
» 1